Hår

Mitt bølgete hår

Jeg kan si jeg har aldri trodd at jeg hadde så mye rakkel og ubrukligheter som jeg faktisk har. Nå som vi skal flytte har jeg gått igjennom ganske mye (ikke halvparten engang) og jeg ergrer meg hver gang jeg kaster noe, for jeg liker ikke å kaste ting, men hallo... jeg eier så mye ubrukelig! og så mye ting! samlet sammen litt av pyntetingene mine og det dekket haøve golvet i stua, å enda har jeg mer! herrejemini er det mulig.! men sånn går det når man har en fantastisk søster som har vært opphengt i interiør i alle år, og når hun brått begynte å pusse opp i sitt eget hus, da hadde hun masse pynt hun ikke trengte. Og jeg kan ærlig si jeg hadde flyttet inn i huset hennes på flekken om jeg kunne. Her er hennes blogg http://ingermarieshverdag.blogg.no/

det er artig å se den store forandringen i huset der, for det er huset jeg er født og oppvokst i, så 15 av mine leveår har jeg tilbragt der. men all forandring er til det myye bedre og jeg er stolt av at hun har ett pågangsmot og en vilje som gjør at hun aldri gir opp:) se jeg har bølger i håret mitt.. og dem er mine egne! weee! og sånn blir håret mitt forresten etter å vaskes med bare balsam. ikke fett eller flatt!


Over til noe annet. Nå skal jeg snart avgårde og spise fantastisk vietnamesisk mat hos michaels stemor, som er fra vietnam. det som er litt synd er at hun ikke kan ett kvekk norsk eller engelsk, og jeg føler det er litt trist at hun ikke får vært ordentlig med på noe pga av det. men man kommer langt med smil, kroppspråk og fingersprak. hehe. Jeg tror vietnamesisk mat er noe av det aller beste jeg vet, og jeg er veldig heldig som har familien til michael og michael som kan lage den maten til meg. hadde jeg hatt valget mellom en kveld på restaurant eller en kveld hos dem, da er ikke valget vanskelig. det blir vietnamesisk så fort jeg får valget.

 

Liker du vietnamesisk mat? eller har du noen gang smakt det? og hva er favorittmaten din??

Vaske håret med bare balsam???

Ja du leste rett.. det går faktisk veldig fint å vaske håret med bare balsam. det gjøres på en litt annen måte enn en vanlig hårvask, men for noen kan resultatet være SÅ verdt det. dette er som oftest helt perfekt for deg som sliter med tørt hår eller krøller. jeg som trodde jeg hadde rett hår har fått frem nydelige svake bølger etter at jeg begynte med dette. og det blir mye mindre krusete!

Du får ikke fett hår av dette, MEN det kan ta ett par uker før håret og hodebunnen venner seg til å ikke bruke sjampo:)først må du finne ut om du vil gjøre en innsats og prøve dette i noen uker, eller om du ikke gidder å sette deg inn i det.det er ikke vanskelig, men kan være en overgang og ett tiltak for noen da dette tar noen minutter ekstra i dusjen. 

hva du trenger: BALSAM! du trenger en balsam, og gjerne en som er fri for silikoner (alle ingredienser som slotter på cone) noen trenger to forskjellige balsamer, da en brukes som "skrubbebalsam" og en brukes som en vanlig balsam. skrubbebalsam kan godt være av ett billig slag siden du må bruke litt mye, og så lenge du bruker en annen balsam etterpå så gjør det ikke noe.

hvordan dette gjøres!

1. hopp i dusjen og væt håret grundig.

2. bruk den billige "skrubbebalsamen/vaskebalsamen" i hendene og fordel godt i hele hodebunnen som om det var sjampo. du kommer til å trenge mer enn ved bruk av sjampo, og når du har prøvd deg frem noen ganger så kjenner du hva som fungerer. 

3. masser! masser hodebunnen godt med fingertuppene (ikke neglene!) til du kjenner at det blir glatt og ikke kjennes seigt ut. 

4. la balsamen sitte noen minutter mens du gjør andre ting i dusjen (skrubb, barbering etc.)

5. tilfør litt vann i håret ditt og masser, det vil nå kjennes ut som ett litt kremete skum.

6. SKIYLL godt!

7. påfør den andre balamen i hele lengden din som om det var en vanlig balsam, la den virke som du liker, og skyll.

8. Ferdig:)
nå kan du la det tørke, å kjenne etter om det er noen forskjell. De fleste trenger ett par uker på seg før hodebunnen skjønner at den ikke trenger å produsere så mye fett, så den første uka kan håret være litt flatt. ett par ganger i måneden kan du ta en natron og eddik rens, bare for å få bort oppbygning av balsam/silikoner etc. skrev om dette i ett tidligere inlegg. etter at jeg begynte å bruke sjampo bare en gang i uken og balsam alle de andre dagene har håret mitt blitt mye finere, og det kjennes så mye bedre ut. jeg bruker ikke så mye produkter i det til daglig, men litt leave in bruker jeg av og til, og derfor liker jeg sjampo en gang i blant bare for å rense håret:) Lykke til;P

 

amazing!

Hvordan du redder ett tørt hår.

Jeg linket tidligere til http://forums.longhaircommunity.com/index.php, men jeg regnet med at de fleste ikke klarer å få med seg halvparten av det som står der før dem gir opp, så ett lite sammendrag av det viktigste kan kansje være greit.

-Føst se over hva du vil med håret ditt, og hva slags mål har du? vil du ha det sunt? langt? vedlikeholde hva du har? naturlig farge? det er nok ikke lett, men sett deg ned å lag en liten oversikt.

- Ta mål! finn deg ett målebånd, og mål fra starten av hårfestet midt i pannen. altså om du hadde hatt midtskill, så måler du fra hvor håret hadde startet i pannen, over hodet og ned der det slutter i nakken/på ryggen. Skriv det ned så vet du helt garantert til senere hvor mye det har vokst, for du ser at det vokser når du måler:)

- er håret ditt tørt? har du hørt om å vaske håret med bare balsam? det går faktisk an, og du får ikke flatt og fett hår av det. jeg bruker selv å vaske det med sjampo bare 1-2 ganger i uken, og med balsam resten av uken. fett løser fett! jeg skal legge ut en detaljert beskrivelse av hvordan dette gjøres senere:)

- har du oppbygning av mineraler/silikoner/produktrester? det kjenner du fort hvis håret kjennes fett og tørt og krusete og klissete ut på en gang. er det matt? eller henger i strimler, da er det nok en oppbygning av saker og ting på færde. det du trenger da finner du garantert i skapet til mor;P 

1: NATRON (koster ca 6 kroner på butikken) 

2:EDDIK ( kan være eplecider eddik, eller vanlig lys eddik)  bland ca 1/2 dl i en halvlitersflaske med vann.

:start med en vanlig hårvask, og fyll hånden med en del natron (ca halve posen) og gni hendene sammen med LITT vann og fordel det i hele håret. JA det kjennes nok en smule merkelig ut, men det er verdt det. gni forsiktig inn og skyll ut igjen som om det var en vanlig sjampo. 

etter at du har fått all natronen ut av håret så heller du eddikvannet over hele håret. ja dette stinker litt! skyll ut eddikblandingen i så kaldt vann du bare klarer, og avslutt med litt balsam. DU KOMMER IKKE TIL Å LUKTE EDDIK!!

bruk LITT leave in produkter hvis du pleier det og la det lufttørke og kjenn hvor fantastisk mykt og godt håret blir!

 

- har du hørt om CWC? det er en forkortelse for condishion-wash-condition. det er en myyye skånsommere måte å vaske håret på om du har tørt hår med litt lengde. da trenger du  bare sjampo og balsam.

1. væt håret som du skulle vasket det vanli, men i lengden av håret ditt påfører du balsam.

2. UTEN Å SKYLLE UT BALSAMEN påfører du sjampo for å vaske hodebunnen. masser godt for å fjerne smuss, og husk at jo mer det skummer jo mer tørker du ut håret. 

3. skyll ut 

4. påfør balsam på nytt som vanlig og skyll ut som vanlig.

la det tørke, og kjenn etter hvor stor forskjellen blir (det kan ta noen uker før håret venner seg til dette)

 

dette er det jeg mener er en god start, så skal jeg komme med mer informasjon etter hvert;) og ikke glem å spørre meg om det er noe ang hår dere lurer på, så skal jeg svare alt jeg kan:)

Vil du ha langt hår? raskt?

vil du ha langt hår? som er ditt eget? da burde du begynne å lese her http://www.longhaircommunity.com/  

der finner du info du ikke trodde var mulig, og folk som har prøvd alt i jakten på langt flott hår, og masse masse inspirasjon til å spare til ett langt, flott og SUNT hår! det er stor forskjell, å selv jeg som frisør har egemtlig aldri skjønt hvor mye skade jeg må ha påført det stakkars stakkars håret mitt! selv det å børste det med "naturbørste" er jo ikke bra, for de fleste naturbørster som du kjøper i butikk og salong er egentlig nylon! og nylon er som mikro barberblader som ødelegger det tynne skjellaget utenpå håret så det over tid får slitasje. slitasje du kanse ikke ser de første to årene. men hva med om ti år når du har hår til hoftene? når de nederste 20 centimeterene av håret bare fliser seg og fliser seg og man ikke skjønner hvorfor siden man har vært så "snill" mot håret sitt..

det er mer ved hårpleie enn hva man lærer som frisør, det er i alle fall sikkert. mennesker som har eksperimentert med å få håret lengst mulig, til noe som kalles terminal lengde (dvs så langt som håret dems kan vokse) dem har så mye erfaring med lange hår etter tiår med sparing og pleie at dem vet at natron og eddik ikke bare er noe du bruker på kjøkkenet, og kokosolje kan være den beste kuren for tørt hår, og at honning kan lysne håret betraktelig!

det er så mye nyttig lesing der, å jeg kan si helt ærlig at jeg som har spart i to år nå plutselig skjønner hvorfor det ikke har blitt noe lengre. bare to mnd uten farginger og rettetang og føner har gjort så jeg ser at håret er myyyye lenger og i en så mye bedre tilstand. . jeg kommer snart med ett lengde-bilde som gjør at dere kan se forskjellen. og jeg har lært at håret mitt faktisk ikke er rett. det har svake bøger som kommer frem med riktig mengde fuktighet i håret, og det er heller ikke så tynt som jeg har gått rundt å innbilt meg. 

jeg har til og med gått inn for å få fargen min så naturlig som mulig så jeg kan holde håret mitt så sunt som mulig for å få det så langt som mulig. det er ikke magi, bare mye tålmodighet og pleie. for hvem vil vel ikke ha ett hår som dette.. mykt sunt og vakkert..

 
Magisk, eller hva mener du?


1 mnd update på håret mitt..

jeg har ikke gjort noe spesiellt for å fremme hårveksten min den siste mnden, og kostholdet mitt har vært helt på ville veier.jeg har farget det en smule mørkere for å slippe mest mulig ettervekst, så nå er jeg nesten min egen naturlige farge:P og det eneste jeg har vært flink til er å spise fiskeolje og e vitamin. og jeg har kuret håret som en gal og jeg har klippet tuppene og jevnet den nederste kanten på håret, så jeg vet ikke hvor mye lengde jeg har fått siden jeg har klippet, men skal dra frem målebåndet i morgen:)

 streken viser min apl (armpit length)jeg ser det ser mye sunnere ut, og det siste bilde da var ikke håret mitt 100% tørt, derfor er det litt "strimlete"

begynner å få litt lengde:D

i dag bestemte jeg meg for å begynne å ta bilder av håret mitt fremover så jeg kan se at det gror,OG jeg skal snart prøve ut noe som er rimelig ukjent på hårvekstfronten, som faktisk kan fungere. vil forklare det nærmere når jeg får produktet:P

 

bilde er tatt i dag, og det er faktisk det lengste håret jeg kan huske å ha hatt som er mitt eget:Dwihoo.. her har det bare lufttørket, men jeg prøvde en ny leave in fra sexy hair som var helt forferdelig. den luktet godt men håret ble helt frissy og tørt av den.. never ever ever more :OOOO holder meg til argan oil jeg :)

Why i'm blonde

jeg er blond fordi det er supervakkert med naturlig blondt hår, OG det er praktisk, nå som jeg sakte men sikkert gir meg som frisør for en periode, da er det kjekt å ha en farge som ikke krever vedlikehold hver 3 uke kan man vel si, så siden jeg er naturlig blond er det like greit å ha det sånn:) hvorfor skal man på død og liv ha en annen farge når ens naturlige farge faktisk kan være ganske fin om man pleier håret rett:)

hva synes du om saken? 

Mitt nye extension fra rapunzel of sweedenher er bilde av det nye håret mitt:) hva synes du??

skumle produkter..

Jeg har aldri tenkt over det før jeg kom over en blogg om hudpleie, hvor mye farlig det er i billig og også ganske aaSå mye dyr hudpleie.. noe som heter SLS for eksempel.. det stoffet finnes i nesten alle sÅpe produkter som er veldig giftig og fremstiller masse allergier og irritasjoner.. det finnes i alt fra tannkrem til dyre sjampoer og grønnsåpe.. så sjekk flaskene deres for dette.. Og mineralsminke er ikke Så fantastiask hvis du ikke ser i innholdsfortegnelsen.. veldig mange av dem inneholder noe som heter BISMUTH ett eller annet, og det er ikke bra for huden i det heeeele tatt,, til og med ID inneholder dette.. jeg prØver derfor Å bli mer bevvist over at ting jeg kjØper ikke skal inneholde MINERALOLJE, SILIKONER(på ingredienser sÅ er silikoner alle ord som slutter pÅ CONE, og dette er ett stoff som tetter hÅrstrået veldig), SODIUM LAURETH SUPHATE(tror d er skrevet sånn, altsÅ SLS), Oog BISMUTH.. dette er en liten liste som skal bli større.. vil ogsÅ skrive litt om dyretesting.. SKJøNNHET ER IKKE BARE BARE..

 

 

visste du at LIBRESSE, BLENDA og KLORIN tester produkter på dyr???

kitty mallow

kitty mallow

21, Notodden

En jente i det lange eventyret om en dag å kunne oppnå rapunzels lange hår. Jeg er utdannet frisør, men på jakten etter langt SUNT hår må man snu tankene og åpne seg for andre måter å pleie og behandle håret sitt på :) dagene mine er fylt av glede, kjærlighet,de kjære sibirkattene mine og samboeren min.... personer leter etter svar på spørsmål de lurer på :)

Kategorier

Arkiv

hits