Mat og kosthold

Superdeilig coffee milkshake

Jeg vet det er lang tid mellom mine blogg inlegg for tiden, men det skjer så mye rart i livet mitt for tiden, blant annet altfor altfor mye jobb, planlegging av flytting og kaos, så da blir bloggingen nedpriorietert, og når jeg ikke har noen blogglyst da blogger jeg retten og sletten ikke ;P 

Jeg har eeeendelig helg etter ti dager med jobb, med bare en fridag i mellom, og jeg kjenner jeg er både sliten og tom for energi i dag, samtidig som alle muskler og hodet verker etter uutholdelig varme på jobben, siden airconditionen ikke fungerte så det var sikkert ca 35-40 varmegrader der inne i dag.. jeg klarte nesten ikke få i meg noe annet enn farris så det gikk med 3 liter av det i løpet av jobbdagen siden vannet i byen her er fullt av ecoli :/ 

Når jeg endelig hadde kommet meg hjem følte jeg at jeg fortjente helgekos ( eller førhelgekos) og bestemte meg for å smelle til med milkshake siden det er kjempedeilig og avkjølende. 

Deilig kaffemilkshake:

en pose nescafe iskaffe pulver

en god slump melk

sjokolade eller vaniljeis (jeg brukte begge)

- jeg slengte mye is oppi blenderen, helte på med melk og kaffepulver, og blendet til det var milkshake konsistens. reguler med mer is eller melk etter hvilken konsistens du liker å ha på den. rasp litt sjokolade over og putt oppi ett sugerør å sett deg i godstolen å nyt!  håper den faller i smak:)

 

en annen ting er at jeg håper alle kan be en liten bønn for meg om at jeg og min sambo skal få huset vi vil ha, og jeg er livredd for at noen andre skal få det for det er over 20 stk som er interessert! vi var heldigvis en av dem første som ringte så jeg krysser fingre og tær om at det blir vårt!

 god helg!

nam

spiste akkurat en shitload med vafler.. jeg dør nesten litt fordi jeg ligger som en klump på sofaen å ikke klarer å bevege meg, men det var litt godt også.. mmmm...

 

 

man er ikke mett før man sprekker..

Ja jeg har vært en smule stille på bloggingsen de siste dagene men shit au med det. og ja det blir nok ett matinlegg dette også. Og litt hår.

Hentet en pakke i går etter jobb, eller jeg spurtet for å rekke posten som stenger fem, og jeg jobbet jo til fem selv så jeg kastet beina på nakken og rakk det akkurat, og endelig kom min etterlengtede pakke fra strawberrynet med joico k pack reconstructor og agadir argan oil. kan heeelt ærlig si at agadir oljen luktet ganske pyton, for den luktet STERK parfyme, så det blir nok moroccan oil next kan jeg vel si. klarer liksom ikke å gå rundt å føle at jeg lukter som en sterk gammel dame parfyme. hvis dere skjønner lukta jeg skal frem til, MEN til tross for lukten så er det ett supert produkt. og kuren fra joico er det jo ikke noe annet å si om enn <3 den er ett mirakel for oss med torturerte og ødelagte lokker. kjente umiddelbart forbedring i styrken i håret, men jeg må nok kjøpe meg deep fuel og cat fra redken anyways, for INGEN er bedre enn dem på å bygge opp et hår igjen. da kan du seriøst redde ett hår som er i ferd med å ramle av:)

Over til en annen sak igjen da, så spiser jeg jo lavkarbo igjen da, og jeg har funnet en super frokost som gjør meg mett raskt (snakk om 2 min) siden jeg alltid har så ehrm god tid om morgenen. når jeg står opp fyller jeg en kjele med varmt vann fra springen og og koker 4 egg, som da er ferdige når jeg har blirr ferdig på badet, da er det bare å kakke dem i to og spise dem i en fei med litt kaviar og meierismør. mmmmmm sier nå jeg. da er jeg lenge mett. som oftest spiser jeg to og har med meg de andre to på jobb. 

Har forresten spist deilig grillmat i dag, som bestod av grillet kalkunspyd, deilige kyllinglår, en liten bit flintstek, mozzarella og tomatsalat og juksepotetsalat! nammmm.. nå er jeg mett og vil egentlig bare sove, men jeg vil kose og ha meg en liten dessert først;Phva skal du ha til middag? og hva er din favoritt dessert?

09.jun.2011

frokost nammis i dag. lavkarborundstykke med egg :)

og yogi te med lotusog bare ett random bilde fra i vår
og det samme her...

 

nå sitter jeg å irriterer meg grønn over regnet for det har kommet en pakke til meg som jeg vil hente, MEN det er ikke veldig fristende å gå i øspøsregn i 25 minutter.. hver vei.. så en time i regn for å hente en pakke.. hmm..dillemma.. hva ville du gjort??deilige cookies med bare 0,5 karbohydrat pr stk!

jeg har jo hatt bakedilla i dag, så ingenting skal være uprøvd her i gården når det er lavkarbo som gjelder. da er det bare på med forkle og bakemester harepus er fremme;P

Lagde dem litt på slump, for jeg er ett "litt av den, og litt av den" menneske:)

2 egg

1 ts fiberhusk

2 dl malte mandler/mandelmel (obs: må ha i litt mer væske hvis det brukes mandelmel da dette suger væske)

1,5 dl sukrin

noen dråper stevia toffee

litt vanilje ekstraks

ca 50-70 gram mykt meierismør

litt hakket sukkerfri mørk sjokolade

ca 180 grader i 30-40 minutter (når dem er gyldne og litt sprø i kantene)

Bare bland alt sammen godt i en bolle. røra blir ganske myk, så den er sikkert enklest å bare smøre utover en bakepapirkledd plate. jeg lagde topper med skje men etter 10 min i ovnen hadde dem bare sklidd sammen til en stor kake XD 

når den er ferdig tar du den ut av ovnen å bruker enten pizzahjul eller kniv å deler det opp i passe kjeks størrelse, så er det bare å avkjøle dem å spise!

jeg fikk ca 27 kjeks, og regnet ut at hele røra var på ca 14 karbohydrater, så det vil si ca 0,5 karbohydrat i hver kjeks! namm!

 nei dem så ikke sånn ut XD ble mer firkantede/brune pinner form på dem.. men orket ikke gå ut på kjøkkenet å ta bilde av dem..

Riskrem og grilling

jeg og kjære var ute å gikk en tur istad å kom forbi noen som grillet, å da var det ikke vanskelig å finne ut hva vi skulle ha til middag;P det ble grillings det.. så jeg fylte en svinefilet med fetaost og surret den med bacon, og surret bacon rundt en american hotdog som jeg fant ut av smakte kattepest og fordervelse. den skal jeg ikke kjøpe igjen i alle fall :O så det ble til at jeg spiste ca halve pølsen og litt over halve svinefileten, masse salat og litt "juksepotetsalat", og jeg ble så mett at jeg veltet sidelengs på verandaen å dro med meg katten til broren min i samme slengen. så jeg lå i en herlig krøll på verandagulvet i ca 10 minutter før jeg måtte inn å vaske opp, og såklart smelle sammen en dessert, for man er ikke ferdig med å spise før man sprekker. Jeg pisket krem med sukrin, og rørte inn en halv boks med cottage cheese, og serverte med noen natreensøtede blendermoste jordbær. må definitivt kjøpe inn fun jordbær og johannesbrødkjernemel igjen, så jeg slipper karbojhydrater fra de hersens nydelige jordbærene XD

 

pusen til bror


grille grille


spise spise(æsjpølse)

sprekke sprekke dessert

Low carb mandel/sesam/kokos kjeks

stekebrettet med disse herlighetene står i ovnen nå å jeg venter spent på resultatet. 

modifiserte oppskriften litt siden jeg ville ha dem søtere og jeg elsker kokos å så en pose kokosmasse på kjøkkenbenken mens jeg holdt på. 

man tager:

2 dl malte mandler. bare å kjøre dem i blenderen til dem er helt finmalt:)

1 dl sesamfrø

en neve kokosmasse fra coop( lavest karboinnhold)

2 eggehvitter

2 ss sukrin

1/2 ts salt

noen dråper stevia toffee

2 ss av det kremete/tykke fra santa maria kokosmelk.

Sååå bare blander du det hele i en bolle til det er jevnt og som en tykk deig, før du former det til små baller på ett brett med bakepapir. stekes i ca 20-30 min på 180 grader:) serveres gjerne med smør på:) 

OG det er bare ca 16 karbohydrater i hele greia:)

bildet hadde ingen verdens ting å gjøre med innlegget, men jeg hater bildefri inlegg;Pmektige knekkebrød..

jeg har akkurat spist TO knekkebrød og er seriøst veltende mett.. elsker oppskriften på knekkebrødene jeg la ut i går.. dem er gode, har masse smak og er sinnsykt mektige. det er seriøst nesten umulig å spise mer enn to stk. så jeg spiste to stk med meierismør, cheddar og skinke. ca 2 karbohydrater til sammen.. genialt altså, og så mye lettere å spise enn egg og bacon hver dag liksom.. hehe

Low carb recipe

har forsåvidt hatt en super dag i dag, men masse deilig lavkarbomat, turgåing, og filmkos og rydding. har vært litt produktiv i dag rett og slett.. startet dagen med noen nye kviser siden jeg ehrm glemte å rense bort sminken min i går, så har noen vonde grufulle greier i fjeset nu. merker stor forskjell på hud som er renset eller ikke.. Meg og min kjære gikk deretter til sentrum siden han måtte innom på nav en tur å prate med en dame, før vi tok turen innom jernia å kjøpte en brødform, og påfyll til sodastream maskinen. det er deilig å ha friskt iskaldt vann med litt kullsyre i tiljengelig 24/7 istede for brus. merker fort at jeg ikke trenger brus, siden det egentlig da er kullsyren jeg "tørster" etter. 

i morgen tror jeg at jeg skal prøve å bake brød, om jeg da får tid vel og merke, og om jeg får tak i rette ingrediensene uten å måtte gå milevis foir å få tak i det. Har akkurat tatt nybakte knekkebrød ut av ovnen å gleder meg til å smake på dem når magen min ikke lenger er stappmett.. spiste nemlig en stor porsjon fiskesuppe istad.. nammmmm...

 

deilig frokost med eggerøre av 3 egg, 3 ss kremfløte og litt salt, stekt bacon, litt cheddar ost og en tomat.. var mett halve dagen av det her.. 

fiskesuppen fra istad lagde jeg som følgende:

1 ss meierismør smeltes i en liten kjele

litt purre og løk hakkes og surres i smøret, og når det er blitt mykt kan du ha oppi ca 1,5 dl kremfløte og 2 ss creme faiche og 1 terning fiskebuljond rørt ut i ca 2 dl vann. kok opp og la putre på svak varme. tilsett en oppskjært laksefilet og la det stå å syde i 5-10 minutter.. enjoy<3

2 plater knekkebrød i ovnen:)

da tok jeg :

ca 200 gram solsikkefrø

1 dl linfrø

2,25 dl kruskakli

1 dl sesamfrø

2 ss fiberhusk

1/2 ts salt 

5 dl vann

en klype sukker.

- Bland hele sullamitten godt i en bolle å bre det utover to bakepapirkledde stekebrett med. syntes det var enklest å få det fint og jevnt med en stekespade. har du varmluftsovn kan du steke begge brettene samtidig, men har du vanlig ovn må ett og ett brett stekes av gangen.. 180 grader i ca 70 minutter:) avkjøles på rist og oppbevares i tett boks eller lignende:)

håper det smaker:Pkitty mallow

kitty mallow

21, Notodden

En jente i det lange eventyret om en dag å kunne oppnå rapunzels lange hår. Jeg er utdannet frisør, men på jakten etter langt SUNT hår må man snu tankene og åpne seg for andre måter å pleie og behandle håret sitt på :) dagene mine er fylt av glede, kjærlighet,de kjære sibirkattene mine og samboeren min.... personer leter etter svar på spørsmål de lurer på :P

Kategorier

Arkiv

hits